Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Admin Mandag, 13. April 2020, kl. 11:25 »
Velkommen til forumet, Anonym89.

Dåp ved 21 års alderen, om man kommer fra en JV familie, er uvanlig så vidt jeg har skjønt. Har inntrykk av at mange døper deg i alderen 15-19 år, og at all "venting" etter at man er myndig vil medføre et veldig press fra foreldre og menigheten.

De fleste av oss som er medlemmer på forumet har bakgrunn som JV, og det er medlemmer her i alle sjangre (forkynnere, menighetstjenere, eldste, pionerer osv) Det finnes et fellestrekk for mange av oss: Vi har oppdaget "sannheten om Sannheten", og har kommet frem til at det er umulig å leve som aktivt medlem i menigheten med den kunnskapen vi har fått.

Mange betaler en veldig høy pris for en slik avgjørelse. Mange opplever å miste 90-100% av sitt nettverk, inkludert bekjente, venner og familie. Det er en svært krevende øvelse.

Som Torfinn sier: Det er godt om man har noen som støtter. Selv om de som ikke har vært JV selv, ikke helt klarer å forstå alle nyansene - så kan de være en verdifull støtte uansett. Når det er sagt, så finnes det ingenting som er bedre enn å prate med andre som har samme bakgrunn.

Snytt er inne på det: Vi stolte på folk som ledet oss inn i det. Mange har foreldre som er JV, og som barn vokser man opp i full tillit til at det foreldrene sier og gjør, det er riktig. I kombinasjon med sterk manipulering og suggesjon i menigheten, så blir man trukket inn i Organisasjonen. Plutselig er det for sent å komme seg ut, uten at det medfører de mest ekstreme påkjenninger for oss som mennesker.

Her på forumet er det i alle fall mulig å la tanker og ord få fritt utløp, og det går an å prate via meldinger om man får kontakt med medlemmer direkte.
2
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Torfinn Mandag, 13. April 2020, kl. 09:05 »
Interessant historie . Regner med du har en mann som støtter deg. Det er godt å være flere. Noen å dele tanker og bekymring med. Jeg døpte meg i 66, da var dåps spørsmålene utformet slik at du ikke døpte deg til en organisasjon. I 80 årene forandret selskapet spørsmål 2 slik at du også døpte deg til organisasjonen . Når jeg drev bort ønsket jeg ikke å trekke meg og argumenterte med at jeg ikke hadde døpt meg til en organisasjon og at de derfor ikke kunne utstøte meg om jeg trakk meg, men den gang nei, de lagte tilbake vendene kraft slik at alle døpte også var døpt til organisasjonen.  De er en makt organisasjon som vil ha full kontroll over hele mennesket og pengene deres. Jeg er glad jeg er borte derfra.
3
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Anonym89 Søndag, 12. April 2020, kl. 15:03 »
Døpte meg på sommerstevne i Trondheim 2010. Så holdt bare ut i tre år. De sier at det ikke er noe press, men når du har yngre søsken som allerede er døpt og man hele tiden får høre det fra møtene og litteraturen at man skal ha dåpen som mål osv, så kjenner man jo presset. Tenkte også at de tingene jeg slet med kom til å bli bedre. Følelsen av å ikke passe inn, følelsen av å ikke være bra nok. Men det ble ikke bedre. Og mørke tanker kom og livet ble en byrde isteden for en gave. Begynnende selvmordstanker. Så skjønte at jeg måtte ta en pause.

Var en fryktelig tid, har fortrengt noe av det. Har vokst opp i en veldig liten menighet med nesten bare familie som medlemmer. Så det ble mye styr når jeg ikke lenger dukket opp på møtene. Men har det mye bedre nå, så det var verdt det.

Men har fortsatt kontakt med nærmeste familie, og de er fortsatt veldig inn i religionen. Min far er eldste. De tror at jv er verdens beste organisasjon. Og at det er helt fantastisk og bla bla bla. Og det er veldig viktig for dem å bli likt. Så de begynte å spørre min mann om hva han synes om jv osv. Etter det begynte jeg å undersøke igjen selv, og da hadde jeg vært såpass lenge borte fra alt at jeg så ting mye klarere.

Veldig kjekt med et norsk forum, så takk for medlemskap. Har sett og lest så mye engelsk de siste månedene at jeg til tider tenker på engelsk 😂
4
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Snytt Søndag, 12. April 2020, kl. 07:41 »
21 er da fremdeles ungt! Ellers er du i selskap med de fleste av oss. Vi stolte på dem som ledet oss inn i det, og vipps klappet fella igjen bak oss. Hva var det som gjorde at du kuttet ut i 2013? Og hva er det familien din spør ut mannen din om? Velkommen til forumet, forresten.
5
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Anonym89 Lørdag, 11. April 2020, kl. 23:47 »
Ja jeg synes at religionen har forandret seg mye siden jeg sluttet å delta på møter i 2013, har holdt meg 100% borte fra alt til høsten 2019. Da begynte jeg å oppdatere meg igjen siden familien min absolutt skulle begynne å spørre ut min mann som ikke er jv. Våknet opp med ett brak kan man trygt si.
Døpte meg først når jeg var 21, så kan ikke skylde på at jeg var ung. Men det er rart å tenke på hvor blåst jeg egentlig var, nesten litt fascinerende at jeg bare tok til meg alt som ble sagt og stilte lite spørsmål.
6
Videoer fra Inkognito.org / Harmageddon for nybegynnere
« Nyeste innlegg av Admin Mandag, 06. April 2020, kl. 00:06 »
Vi har laget en liten video for demme opp litt for alle dommedagstanker i forbindelse med hendelsene i verden akkurat nå.

Den virkelige dommedagen, selveste Guds krig Harmageddon, hevdes å være "rett rundt hjørnet". Det er imidlertid noen ganske omfattende hendelser som ifølge Jehovas vitners tro må gjennomføres før den tid kommer.

Først skal det proklameres om fred og sikkerhet, så skal "villdyret" gå til angrep på "skjøgen", og deretter skal "villdyret" og dets kompanjonger gå til angrep Guds folk - noe som igjen vil initiere Harmageddonkrigen.

Det kan virke veldig vanskelig å forstå, at FN og verdens nasjoner plutselig skal ødelegge alle religioner på jorda. Mange av de nasjonene som utgjør en del av FN er jo rimelig religiøse selv. Hvordan dette i det hele tatt skal kunne foregå virker som en gåte. Og hvorfor ikke like godt ta med Jehovas vitner i samme slengen? Hvorfor vente med å ødelegge dem (eller FORSØKE på det da) først etter at alle de andre religionene er stengt ned?

Dette har vi laget en liten video om, og en artikkel på nettsiden. (https://jvfakta.wixsite.com/inkognito/post/harmageddon-for-nybegynnere)

7
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Admin Lørdag, 04. April 2020, kl. 10:29 »
Jeg tror alle som har vært JV en stund, kan observere at organisasjonen har endret seg enormt de siste 10-15 årene.

Nå er det mer likt helt alminnelige TV-evangelist religioner, og dette med rekruttering av medlemmer er viktigere for dem enn noen gang. Det å rekruttere barn er et desperat forsøk på å styrke seg for fremtiden - for de venter seg nok at informasjonssamfunnet vil innhente dem og de vil tape terreng etterhvert som tiden går.

Som en grell kontrast: Jesus var angivelig rundt 30 år da han ble døpt. Til tross for at han må ha vært en svært moden og "åndelig" person allerede fra barnsben av (underviste i tempelet osv.) så var det altså ikke snakk om noen tidlig innvielse og dåp der i gården. Han skal være vårt fremste eksempel - så hvorfor ikke også når det gjelder dåp?

Svaret på det vet vi altså.
8
Videoer fra Inkognito.org / Sv: Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Snytt Lørdag, 04. April 2020, kl. 06:56 »
De som «studerte» med meg la vekt på at det var voksendåp som var riktig. Barnedåp var forkastelig.
9
Videoer fra Inkognito.org / Jehovas vitner og barnedåp
« Nyeste innlegg av Admin Fredag, 03. April 2020, kl. 19:33 »
Ganske oppsiktsvekkende kommentarer i marsutgaven av JV Broadcasting.

Vi laget like godt en liten femminutters film ut av dette:

https://www.youtube.com/watch?v=mJ_cwgVFWkU
10
Videoer fra Inkognito.org / Sv: COVID-19 og Jehovas vitner
« Nyeste innlegg av TrK Mandag, 23. Mars 2020, kl. 20:31 »
Akkurat dette er vel noe de fleste trossamfunn i denne retning holder på med. DNK også. Selskapet sier også ennå at jødisk, usyret brød kan kjøpes til anledningen.

1Kor. 5: 6-8 handler jo om at en liten surdeig syrer hele deigen — faktisk og symbolsk. Kokeboken snakker ofte om førstegrøden av bygg. Tror ikke at et glutenfritt alternativ betyr så mye for symboleffekten?

Må finne ut av når det dukket opp  :D

Når alle sitter på Skype eller streaming under minnehøytiden, så er det vil ikke nevneverdig høy prosent som gidder bake dette brødet..?PS:

Fant intet om annet mel før i 1985 og da om hvete ikke var tilgjengelig.

Vår venn pastoren var noe ledigere på brød-fronten:

«The bread used by the Lord was unleavened bread, bread made without yeast rising, much like water crackers but in large thin sheets. If you can procure such bread from a Hebrew family, do so; or if more convenient use water crackers. Not that it is essential to have bread made without yeast, for "we are not under Law" but controlled by love and privilege in this, as in the matter of the time of observing the supper. But as we desire to observe at the proper time, when we see its special appropriateness, so in the matter of the bread, when we see it to be a symbol or representation of our Lord's body, and when we learn that leaven or yeast is used in the Scriptures as a symbol of corruption and sin, we naturally desire to use as pure a bread-symbol as we can conveniently obtain, to represent the pure One—holy, harmless, undefiled, and separate from the race of sinners.» ZWT, March 1889, s. 2
Sider: [1] 2 3 ... 10